Michelin

Michelin

tisdag 9 mars 2010

Könsroller må kännas förlegat, men vissa saker går bara inte att blunda för.

Jag bläddrade i tidningen: Frida och där listar man några saker som beskriver varför det är bäst att vara tjej. Och det kan väl kanske vara bra att veta! Eller?
Här är listan iallafall:
Därför är det bäst att vara tjej
1. Vi slipper målbrottet och därmed oron för att i ena sekunden låta påfallande lik en stucken gris, för att i nästa hamna i ett östläge som kan skrämma slag på den mest orädda personen.
2. Puberteten innebär inte en ständig önskan över att få skägg som alla andra plötsligt fått. Eller det motsatta, då man plötsligt ser ut som tomtens tvillingbror medan kompisarna fortfarande är lena som barnrumpor i ansiktet.
3. Okey, vi får också fotsvett, men i killarnas stora båtar till skor lär det ju få plats med dubbelt så mycket svett, eller?
4. Även om killarna börjar komma ikapp så här vi fortfarande mer kläder att välja på. Betydligt mer, faktiskt.
5. Om vi vill kan vi trolla brot blanka partier med puder eller finnar med concealer, men än så länge är det fortfarande uppseendeväckande om en snubbe plötsligt drar fram en pudervippa eller börja dutta på sig läppstift på bussen.
6. Det är betydligt vanligare att vi kramar våra kompisar än roar oss med det där ryggdunkandet som ju mest ser väldigt obekvämt ut.
7. Vi slipper bära runt på plånböcker, nycklar, mobil och allt som kan behövas för en sväng på stan i olika fickor. Lösningen stavas handväska.

Ja det här är några av anledningarna enligt tidningen Frida varför det är bäst att vara tjej.
Tänk vilken tur att det finns tidningar idag som ger ut en sådan information till alla unga läsare..
Eller är det kanske bara något som dagens unga flickor vill läsa? Att det är helt enkelt bäst att vara tjej, iallafall om man får utgå från tidningen Frida. Eller finns det kanske en tidning för killar som tycker i sin tur att det finns andra anledningar till att det är bäst att vara kille.
Ja vem vet? Men kul är det ändock att se vilken litteratur som bjuds till dagens unga flickor.
Image and video hosting by TinyPic

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar..