Michelin

Michelin

lördag 21 januari 2012

Har du svårt att sova? Feng Shui kanske är något för dig..

Det finns många som inte kan sova på nätterna.

Många tänker inte på att man kanske rent utav har sängen på fel plats i sovrummet.

Feng Shui är kanske något för dig.

Harmoni och balans

Feng Shui, (uttalas fang schoi) härstammar från Kina. Orden betyder vind och vatten och grundar sig på studier av hur naturen växer. Efter den formade man omgivande hus, byggnader, broar, etc.

 Ett hem ska vara levande, men ofta finns det ytor och rum som inte används eller som känns otrivsamma. Feng Shui ger svar på frågor som "Varför trivs man på en speciell plats och inte på en annan?" och "Vad fick dig att placera sängen just där?".
Pröva dig fram
Feng Shui är en vetenskap, som kan tillämpas om man inte är nöjd med sitt hem eller vissa delar av sitt liv. Fungerar allt bra ska du inte ändra på något. Börja med att testa med en liten omflyttning och låt det vara i några veckor. Märker du skillnad kan du göra det mer permanent, men känns det som om saker förvärras bör du ställa tillbaka allt i sitt ursprungliga skick och testa något annat sätt. 
Feng Shui kan tillämpas på alla nivåer i livet, men många väljer att bara ta till sig de delar som gäller hemmet. Vill du fördjupa dig i ämnet finns det redan en hel del litteratur om ämnet.

LÄSTIPS:
"Må bra med Feng Shui" av Lam Kam Chuen m fl (Wahlström och Widstrand) 
"Inred ditt hem med praktisk Feng Shui" av Simon Brown (Forum)

Det finns mycket att läsa om Feng Shui om du Googlar på det också..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar..