Michelin

Michelin

onsdag 22 juni 2016

Jag fick en ring idag av min man.... och när jag kollade upp varje stens betydelse känns ringen än mer betydelsefull.

Jag fick ringen till höger med olika småstenar: ametister, peridot, citrin, blå topas och vita topaser
och när jag kollade upp varje stens betydelse känns ringen än mer betydelsefull.


När jag Googlade om ametist, periot, citrin, blå topas och vita topaser 
så fick jag fram följande att läsa:

AMETIST

Den ljusa ametisten har samma egenskaper som mörkare ametist. Det är en mycket andlig och lugnande sten. Håll den i vänster hand för att uppnå lugn. Den tar bort rädslan och ökar hoppet. Den tar bort skuldkänslor och skärper ditt sjätte sinne. Den lär dig att släppa taget och känna tillit, att ge upp gammalt och låta dig fyllas på ett nytt och bättre sätt. Den förmedlar kontakten med vår intuition och vårt högre jag. Den hjälper den som vill bli av med ett alkohol eller drogberoende. Ljus ametisten ökar också den mentala förmågan, förbättrar minnet och lindrar huvudvärk.
Ljus Ametist rekommenderas till den som stressar för mycket, till exempel personer som jobbar för mycket och som inte kan njuta av avkoppling. När du sover hjälper ljus ametisten mot sömnproblem och mardrömmar och förhindrar att man försover sig. Ljus ametisten är en mäktig rese-sten, skyddar mot tjuvar, sjukdom och annan fara.
Om du och din älskling ger varandra ametister stärks banden. När män bär den, sägs den dra till sig bra kvinnor.
Ljus ametisten är också bra mot stress, huvudvärk, migrän, hudsjukdomar, berusning, feber och mag/tarmproblem. I traditionell kinesisk medicin, är ljus ametist föreskrivs för magsmärtor och dåliga drömmar. Det kan också användas för läkning av sjukdomar i lungorna.

PERIDOT

Peridotens namn kommer från grekiskans perdona som betyder "ymnigt giva". Peridoten är hoppets sten. Den hjälper mot nervositet och den har en lugnande effekt som till och med verkar lugnande på negativa personer runt dig.
Den symboliserar vänlighet, renhet och enkelhet. Den stärker livet, åstadkommer välstånd, tillväxt och ökar din öppenheten. Det är en utmärkt sten för skydd, särskilt om den bärs runt halsen för att skydda från negativ energi. Det är också perfekt för att driva bort negativa känslor, såsom svartsjuka eller en sårad ego. Den hjälpa dig att förstå relationer och lindrar depression, ilska, rädsla och ångest.
Att bära en peridot sten kan hjälpa dig att hålla dig renad och skyddad samt även hjälpa dig att nå en högre grad av insikt och medvetande.
Peridot hjälper till att stärka synen, hjärta och lungor, är bra mot depressioner och mot håravfall. Den har använts traditionellt av egyptierna, aztekerna och Inkas för att försiktigt rengöra och läka det fysiska hjärtat.

CITRIN

Citrin symboliserar glädje, lycka, inspiration och välstånd. Citrin ökar kreativiteten och hjälper dig finjustera din intuition, idéer och lösningar. Citrin är mycket bra för att bekämpa depression, eftersom den främjar optimism och glädje. Den lindra också rädsla och ångest. Den ger bäraren självförtroende och tillåter bäraren att omfamna livet och ta emot det goda som kommer i ens väg.
Citrin är en fantastisk kristall eftersom den inte håller negativ energi. Den kan användas i trollformler, healing eller meditation för att ändra negativ energi till positiv och för att förbättra psykiska förmågor.
Citrin kallas också The Merchant stone (köpmans stenen) eftersom den är en kraftfull sten för att dra till sig pengar, välstånd och framgång. Placera citrin på ditt kontor, i din kassaapparat eller andra platser där pengar är aktivt för att öka företagets omsättning/vinst. Den inte bara lockar rikedom, den hjälper en också behålla den. Citrin stimulerar din mentala fokus och engagemang för uppgiften.
Citrin ökar intuitionen och anslutningen med det högre jaget. Den väcker ens humör och uppmuntrar till lycka och skratt. Citrin kan användas för att rensa aura. Det kan stabilisera känslor och lugna ilska och frustration. Det är en bra sten att använda för att manifestera dina önskemål. Citrin kan bidra till att undanröja rädsla, övervinna mardrömmar och uppmuntra en god natts sömn.
Citrin hjälper till med matsmältningen och mag-problem. Citrin kan också hjälpa till att förbättra blodcirkulationen. Den används ofta för att behandla degenerativa sjukdommar såsom demenssjukdomar, ALS mm. Citrin kan också bidra till att förbättra synen, aktivera tymus och balansera sköldkörteln.

BLÅ TOPAS

Blå topas är en symbol för lycka, sann vänskap, förlåtande och hopp. Det hjälper dig att hitta ditt sanna syfte och öde. Den kan göra dig mer medveten om dina tankar, känslor och handlingar samt av deras karmiska effekter. Den aktiverar ditt kosmiska medvetande.
Dess helande förmåga är kopplad till andlig och fysisk förnyelse. Det släpper spänningar och främjar känslor av glädje och lycka. Den avvärjer också risken för skada eller angrepp. Det bör bäras av den som måste arbeta under stress och överbelastning och vars uppgifter omfattar hantering av farliga maskiner.
Den skapar band och samhörighet mellan par och gör dem mer trogna och lojala. Blå topas hjälper dig hitta förlorade ägodelar och förbättrar din finansiella status och position. Den ger också värdighet, balans, intelligens, visdom och ädlare karaktär.
Blå topas är mycket effektiv mot migrän men rekommenderas även mot hosta och förkylning, lever sjukdomar, gulsot, nervösa besvär, aptitlöshet, matsmältningsbesvär och brännande känsla i armar och ben. Topas fungerar även som en talisman för att bota mental störning, hysteri, galenskap, självmordstendens.

VIT TOPAS

Vit topas symboliserar värme, medkänsla, expansion, tillväxt och klarhet. Den är också förknippad med relationer, tillit och sann kärlek. Den har förmågan att lugna känslor, skyddar mot ilska och skyddar mot plötsligt våld, hot eller olycka. Vit topas är mycket helande, lindrar stress och tar bort spänningshuvudvärk. Den ger sin bärare en djupare förståelse för det egna jaget, att hitta sig själv och genom ett klarare tänkande får också bäraren en förbättrad allmän hälsa.
De starkt renande och mentalt stärkande egenskaperna hos vit topas lindrar kronisk depression, ökar självförtroendet och hjälper dig nå framgång. Den låter dig lyssna inåt så du finner de rätta orden och på så sätt kan du överbygga kommunikationsproblem med andra.
Vit topas är utmärkt sten för meditation då den kan hjälpa dig få kontakt med ditt högre jag och det gudomliga och karimiska i ditt liv. Den låter dig släppa taget om rädsla, även djupare rädsla som kan vara förknippad med vissa aspekter på hur du lever ditt liv eller tvingas leva ditt liv. Den lugnar och rengör dina känslor och hjälper dig ersätta negativitet med kärlek, glädje, frid, styrka och mod.
Forntida egyptier kallade vit topas för solens ädelsten och de bar den för att åberopa skydd från solguden Ra.
Vit topas används för att bota depression, förbättra minnet, förebygger huvudvärk, migrän och minskar åldersrelaterad förvirring såsom demens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar..