
Frossa julmat utan snusk
Det är nog många som frossar i julmat nu och julborden dukas upp för fullt.
Men frågan är hur många som får magsjuka efter ett julbord?
Man ska se upp med vad man plockar på sin tallrik.
Var extra försiktig med leverpastej, syltor, aladåber =
tillagade rätter som serveras kalla är lite mer riskabla.
Ägghalvor med fyllning =
Ägg är känsliga livsmedel i för hög värme.
Ris à la Malta =
Det kan vara svårt att kyla stora mängder risgrynsgröt tillräckligt snabbt.
Skinka =
Här är det ganska liten risk för bakterietillväxt som gör dig sjuk.
Rökt och gravad lax =
Saltet och rökningen ger laxen ett litet extra skydd.
Köttbullar, prinskorv, janssons frestelse =
Om maten är ordentligt varm är det ingen fara.
Men är den ljummen kalasar bakterierna värre än du.
Så vad blir då kvar som man kan äta med gott samvete?
Du kan äta: Fruktsallad =
Om man inte har handskats våldsamt fel med frukten så är det riskfritt att äta den och
Sill =
Alla sillinläggningar är för sura för att några bakterier ska ge sig på dem.
Sen har vi knäck =
Alltför söt för att bakterier ska uppskatta den och sen har grönsaker =
Anses inte innebära någon fara och slutligen har vi då pepparkakor =
Ja här kan du äta och känna dig trygg...
Så med andra ord så ska man se upp med vad man stoppar i sig
när man är ute och äter julbord.
TÄNK PÅ DET......så ni inte blir magsjuka..
Och sist men inte minst, om alla vore lite mer hygieniska och tvättade sina händer lite oftare och inte höll på och slaska och drälla vid ett julbord, så skulle det bli allt mindre bakterier.
För har ni tänk på en sak:
Hur många tvättar händerna efter ett toalettbesök?
Jag har sett många kvinnor som INTE tvättar händerna ute på allmänna toaletter..
Och till dom säger jag bara: DJÄDRANS ÄCKEL......

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar..