Michelin

Michelin

onsdag 4 augusti 2010

Här får du ett otroligt gott recept på tonfiskgratäng

TONFISKGRATÄNG
1 st form ca: 4 pers

Ca: 6-8 stora potatisar som man sen delar till mindre bitar.
3 burkar tonfisk i olja, häll bort oljan.
1 stor gul lök eller 2 mindre som finhackas.
Minst en förpackning med beanässås
1 påse riven ost ca:300 gr - 500 gr.

Skala och koka potatis gärna dagen före ställ sen in den i kylskåpet över natten.
Skiva potatisen i tunna skivor lägg ett lager i formen,
sen fördelar man en burk med tonfisk i olja men häll bort lite av oljan först!

Sen strör man över finhackad gul lök ett lager, sen lägger man på beanässås ett lager.
Sen börjar man om lika igen, med varva potatis, tonfisk, lök och bernaise sås osv.

Man fyller upp på det viset till formen är full.
Sen strör man rikligt med riven ost över.
Och gratinerar i 200grader ca 15min eller mer.
Osten ska bli gyllen brun och gratängen ska bli varm eller het!

Serveras gärna med en kall öl och vitt bröd.
Har du många gäster, så gör i en stor bakform och dubbla receptet.

LYCKA TILL O NJUT!



Image and video hosting by TinyPic

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar..