Michelin

Michelin

tisdag 15 juni 2010

Visste du att du kan göra saft av syrener?


Recept på syrensaft
40 blomklasar av syren
2 citroner
1 kuvert citronsyra 30 gram
2 liter vatten
2 liter socker
ev konserveringsmedel.


1. Skölj blommklasarna varsamt och repa av blommorna.
Lägg dem i en bunke eller hink.

2. Tvätta citronerna väl och skala av det yttersta
gula skalet.
Pressa ur saften och tillsätt alltsammans i bunken.
Strö över citronsyran.

3. Mät upp vatten och socker i en kastrull och ge blandningen
ett regält uppkok.
Häll den heta lagen över blommorna.

4. Då blandningen svalnat ställs bunken övertäckt
att få dra i kylskåpet i 2 dygn.

5. Sila saften.
Häll upp på flaskor och förvara mörkt och kallt.
Vid längre tids förvaring rekommenderas tillsats av konserveringsmedel,
eller ännu hellre djupfrysning i lämpliga förpackningar.

2 kommentarer:

  1. Detta har jag inte prövat. Receptet är väldigt likt mitt älggräsdrickarecept, som du kan kolla på min hemsida under örter.

    Kul det blir nog fin färg.
    kram Anita

    SvaraRadera
  2. Va? Älggräsdrickarecept?
    Ha ha jag tror tamme 17 man kan göra dricka av precis vad som helst.
    //Michelin

    SvaraRadera

Tack för din kommentar..