Michelin

Michelin

torsdag 4 mars 2010

Har ni sett filmen The Bourne supermacy på Tv?

The Bourne supremacy
Titeln kommer från Robert Ludlum roman med samma namn, men filmens intrig är helt annorlunda än i boken. Där Matt Damon spelar rollen som Bourne.
Filmen fokuserar på hans försök att lära sig mer om sitt skumma förflutna som han åter insvept i en konspiration kring CIA och Operation Treadstone.
Skådespelerskan: Joan Allen spelar Pamela Landy
Personligen tycker jag att hon är otroligt likt vår Svenska sångerska Anne Rydèn.
Eller vad tycker ni?
Filmen gick på Tv i tisdags.
The Bourne Identity Amerikansk thriller från 2002. En medvetslös man dras upp ur havet av Italenska fiskare. Han lider av minnesförlust och den enda ledtråden till hans identitet är ett kontonummer inristat på en kapsel som planterats in i hans kropp. Efter att ha hittat flera pass med olika identiteter, buntar med sedlar och en pistol i ett bankfack tar han namnet Jason Bourne. Med hjälp av den rebelliska Marie ger han sig ut för att ta reda på vem han är och varför så många vill se honom död. I rollerna: Matt Damon, Franka Potente, Chris Cooper, Clive Owen, Brian Cox. Regi: Doug Liman.
Filmen gick på Tv i onsdags.
The Bourne supermacy Amerikansk thriller från 2004
Oscarbelönade Matt Damon är tillbaka som den före detta CIA-utbildade lönnmördaren Jason Bourne i denna intelligenta och spännande actionthriller. Bourne har drabbats av minnesförlust, lämnat sitt våldsamma förflutna bakom sig och lever ett stillsamt liv med sin flickvän Marie. Men hans dröm om ett lugnt liv slås i spillror när han med en hårsmån undkommer ett mordförsök. Väl på flykt undan en okänd fiende visar sig Bourne vara både en omöjlig måltavla och en person vars färdigheter, beslutsamhet och förmåga inte bör underskattas. The Bourne Supremacy briljerar med häpnadsväckande biljakter, knivskarp action och är en av de smartaste thrillers som visats på flera år. I rollerna: Matt Damon, Brian Cox, Michelle Monaghan, Karl Urban, Chris Cooper.
Filmen visas på Tv torsdag.
The Bourne Ultimatum Amerikansk thriller från 2007. Bourne tvingas ännu en gång att komma ut från sitt gömställe. Denna gång av Londonreporten Simon Ross, som försöker avslöja Operation Blackbriar i en serie tidningsartiklar. Bourne organiserar ett möte med Ross men inser genast att de blir avlyssnade. Information från reporten rör upp nya minnen och Bourne måste en gång för alla konfronteras med sitt mörka förflutna medan han samtidigt försöker undkomma The Company och dess försök att utplåna honom. I rollerna: Matt Damon, Joan Allen, Albert Finney, Julia Stiles, David Strathairn. Regi: Paul Greengrass.

Image and video hosting by TinyPic

1 kommentar:

  1. Jo de var faktiskt rätt lika. Har inte tänkt på det tidigare.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar..