Michelin

Michelin

tisdag 25 oktober 2022

Flextaxi som inte fungerar

 FLEXTAXI i all ära men,


När man bor på landsbygden så är det inte så lätt att bara kunna boka en så kallad flextaxi.

För alla de som inte vet vad flextaxi är för något, så finns flextaxi för att det inte finns några buss- eller tågförbindelser ifrån platsen där man bor. Det vill säga på landsbygden.

Jag har en vän som skulle ta just flextaxi ifrån sitt hem och till mig.

Men inte fungerade det!

INTE ALLS EGENTLIGEN!

För hon bor i ett annat distrikt än mig och då blev det genast problem. 

Men hon gjorde ett försök i alla fall och tog flextaxi och hon förväntade sig att bli skjutsad till min adress. Men icke då. Istället blev hon avsläppt vid vår ICA affär, som knappt är halvvägs hem till mig. Och där skulle hon stå och vänta på en helt annan taxi som sedan skulle köra henne vidare hem till mig. Istället fick hon, som tur var, skjuts av bekanta hem till mig ifrån ICA affären, som hade sett kvinnan stå vid ICA och vänta på sin flextaxi. Hade hon nu inte fått den skjutsen, så skulle hon (som är över 80 år) stå och vänta i över två timmar vid affären, för att invänta nästa taxi för att åka vidare hem till mig. 

Det kan man ju inte säga är rimligt! 

Enbart för att vi bor i olika distrikt som taxi rörelsen kallar det för. Och det ska vi resande bli drabbade för.  Så med andra ord, så fungerar absolut INTE Flextaxi! Man måste tydligen se till att man bor i samma distrikt, då skulle det kanske fungera normalt. 

Den här kvinnan blev inte heller beviljad färdtjänst, efter hennes makes bortgång, utan hon blev istället uppmanad att gå dit hon ska. Det låter ju inte heller rimligt. 

Så en sak är säker: 

FLEXTAXI fungerar INTE alls! 

Så vad ska man ha flextaxi till då?

Och hur skall denna 80-åriga kvinna kunna åka nånstans?

Jo, hon ska antingen sitta hemma i sitt lugna bo eller så ska hon ta en rejäl långpromenad om hon ska någonstans. Jag bara i frågar sätter mig då: Hur vi som bor på landsbygden kunna bo kvar efter att ha blivit änkor och ensamma, utan varken bil eller körkort?

Hur har man tänkt här? 

Eller har man inte tänkt över huvud taget, undrar jag då. 

Detta är skandal!

Vill man på detta sätt, försöka få folk att lämna landsbygden? 

Det här tycker jag är ett fall för regeringen att ta upp!

För så här kan det ju inte vara i fortsättningen

Vad jag har förstått så ska flextaxi ersätta där det inte finns några andra kommunikationsmedel. Det vill säga att det varken finns buss, tåg, eller annat att åka med. Men att låta folk stå och vänta på en plats i flera timmar, för att byta till en annan taxi, enbart för att det är olika distrikt, är ju att begränsa våra små utflykter. Är det meningen att det ska vara så här? Det är nog dags att tänka om och göra något åt saken, anser jag. 

Är det fler som blivit drabbade av denna "FLOPP"? som flextaxi nu visar att det är.

Det är inte taxi rörelsens fel, utan det är beslut ifrån högre makter. Är det inte dags att se över om det här med flextaxi verkligen fungerar. 

Ska man som vi, bara sitta hemma och uggla och inte kunna ta sig någon vart? 

Är det meningen att man måste flytta ifrån landsorten, enbart för att kunna ta sig till olika platser? 

Eller menar man kanske att man ska som gammal, ta sig en rask promenad flera mil? Bara för att man har två friska ben? Det tror jag inte att någon (oavsett ålder) skulle vilja göra. 

Är det inte dags att se över detta? 

Jag tycker detta är skandal i stor skara!

https://flextaxi.se/

Frågan är om jag ens får tillstånd att lägga ut detta på min blogg. 

Se länk: https://www.blogger.com/content-policy?hl=svInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar..